Félpályás útlezárással tiltakoznak a gazdák Békéscsabán

A 44-es és 47-es főút Békéscsabát elkerülő szakaszán pénteken 9 órától délután 4 óráig félpályás útlezárás lassítja a forgalmat.

 

A demonstrációt szervező bélmegyeri, illetve tarhosi földtulajdonosi közösség képviseletében Perecz Sándor egy 137 aláírást tartalmazó petíciót adott át Erdős Norbert fideszes országgyűlési képviselőnek.

"Figyelemmel az ország jelenlegi súlyos belpolitikai helyzetére és a miniszterelnök úr elfoglaltságára, körzetünk országgyűlési képviselőjét kérjük meg a petíció átvételére és továbbítására" - közölte a demonstráció helyszínén a földtulajdonosok képviselője.

A petíció értelmében az érintettek alkotmányos jogaikat kívánják védelmezni, és saját földjeiken ők maguk akarják a vadászati jogot gyakorolni. Ennek érdekében 2006 szeptemberében létrehozták a bélmegyeri földtulajdonosok közösségét. Véleményük szerint a tulajdonhoz kapcsolódó jogaikat el akarja venni egy olyan érdekkör, melyet magas beosztású minisztériumi tisztviselők támogatnak.

"Mindezek miatt arra kényszerültünk, hogy a békéscsabai elkerülő út legforgalmasabb szakaszán félpályás forgalomlassító demonstrációt szervezzünk a törvényesség helyreállítása érdekében. Célunk a magyar föld, a tulajdonszerzés és az ehhez kapcsolódó jogok, elsősorban a vadászati jog védelme. Ezen a téren Benedek Fülöp nevéhez kapcsolódnak a korrupciógyanús ügyek, ezért követeljük azonnali leváltását minden köztisztviselői munkakörből és minden vadászat területén viselt tisztségéből" - jelentette ki a demonstrálókat képviselő Perecz Sándor.

 

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.