Baráti beszélgetésből gyűlöletkampány?

Navracsics: A szocialistákat a gyűlölet tartja össze, minket a polgári Magyarországba vetett hit. A frakcióvezető szerint éppen Gyurcsány Ferenc vezette be a magyar politikába a gyűlöletet, mint politikai eszközt, és annak iparszerű használatát. Ennek legújabb fejezetét most láthatjuk, amikor Orbán Viktor "baráti társaságban elhangzott beszélgetését kiforgatva, újabb gyűlöletkampányt próbálnak indítani".

- Az egész országban van tehát egy ideiglenesség-hangulat: ki jön Gyurcsány Ferenc után, visszatér-e a koalícióba az SZDSZ, s megszavazza-e majd a parlament decemberben a költségvetést- mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője egy várpalotai lakóssági fórumon.

Navracsics úgy véli, lehet hogy hosszú, vajúdó válság elé nézünk, de az is lehet, hogy valamikor a nyár folyamán megoldódik az egész kérdés. Mindez jobbára nem a Fideszen múlik - tette hozzá. Véleménye szerint az Országgyűlésben fordulatot és látványos eredményt akkor tudnának elérni, ha az SZDSZ igazi ellenzéki párttá válna.

A frakcióvezető szerint Gyurcsány Ferenc vezette be a magyar politikába a gyűlölet, mint politikai eszköz iparszerű használatát. Ennek legújabb fejezetét most láthatjuk, amikor Orbán Viktor "baráti társaságban elhangzott beszélgetését kiforgatva, újabb gyűlöletkampányt próbálnak indítani".

- Orbán Viktor azt mondta, hogy be kell fagyasztani a nyugdíjak reálértékét, Lendvai Ildikó viszont már azt állítja, hogy "Orbán Viktor be akarja fagyasztani a nyugdíjakat - mondja Navracsics, aki szerint a nyugdíjak reálértéken való befagyasztása a jelen helyzetben egészen pontosan nyugdíjemelést jelent.

A frakcióvezető, a 4-es metró építésére utalva hangsúlyozta: annak költsége már körülbelül 300 milliárd forint pluszban van ahhoz képest, mint amikor elindult. - Hol van ez a pénz, mit tudunk róla, nem kellene ezt megvizsgálni? - vetette fel. Erre "ők azt mondják", hogy Orbán Viktor le akar állítani minden beruházást - teszi hozzá.

Gyurcsány Ferenc kudarca azt jelenti a szocialisták számára is, hogy "előbb vagy utóbb szembe kell nézniük a valósággal, el kell számolniuk a választópolgároknak azzal, hogy hogyan sáfárkodtak a szavazók bizalmával" - hangoztatta a Fidesz frakcióvezetője.

A szocialistákat "a gyűlölet tartja össze, minket a polgári Magyarországba vetett hit" - mondta Navracsics.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.