Friderikusz otthagyja az ATV-t

Ősztől nem lesz Friderikusz Most az ATV-n - jelentette be közös közleményben a népszerű újságíró és a kereskedelmi televízió.

"Az ATV televízióban két és fél éve látható a Friderikusz Most című közéleti-társadalmi-kulturális elemző háttérműsor. Úgy érezzük, ennyi idő alatt kimerítettük azokat a kereteket, amelyek között egy kereskedelmi televízió és egy ilyen típusú műsor együtt tud működni. Ezért közösen úgy döntöttünk, ősztől nem folytatjuk a programsorozatot." Így szól a válásról kiadott közös közlemény, amely egyúttal gyorsmérleget is von a produkcióról.

A leltár ezek szerint így hangzik: 414 műsor, körülbelül 2.000 interjú, két és fél év alatt.
Az AGB szerint napi 90-120 ezer néző, a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézetnél megrendelt vizsgálat szerint 400-800 ezer olyan néző, aki hetente legalább kétszer biztosan megnézte a Friderikusz Most adását.

Úgy gondolják, áll a közleményben, hogy a műsor ezt a nézettséget annak köszönheti, hogy a társadalmi jelenségek vizsgálatánál tisztelte a tényeket, a józan észt, és - a magyar nyilvánosságot sokszor megbénító pártatlanság és kiegyensúlyozottság abszurd követelményével szemben - merte vállalni a meggyőződését is.

A Friderikusz MOST színvonalát az idén két kitüntetéssel is elismerték - írják, de csalódottságuknak is hangot adnak, mondván: "a sajtónyilvánosságban a műsor visszaigazolást csak elvétve kapott, de ennek ellenére az volt a tapasztalatunk, hogy az adásokat nemcsak nézte, hanem nagy becsben is tartotta a közvéleményformáló értelmiség."

A Friderikusz Most utolsó adása az ATV műsorán: június 26.

A névadó és a tévétársaság minden nézőnek köszöni a figyelmet, a nagyon sok elismerő levelet, és a bírálatokat is.


(NOL)

Friderikusz Sándor szerkesztõ
Friderikusz Sándor szerkesztõ
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.