NB1: bajnok az MTK!

Az MTK Budapest a labdarúgó Soproni Liga bajnoka, miután a 29. fordulóban 3-0-ra nyert a REAC vendégeként és ezzel behozhatatlan előnyre tett szert az őt üldöző Debrecennel szemben.

A fővárosiak 23. alkalommal lettek aranyérmesek az élvonalban.

Garami József csapatának egy fordulóval a bajnokság vége előtt két pont az előnye. Mivel azonban a záró körben az MTK ellenfele a kizárt Sopron, a fővárosiak játék nélkül kapnak három pontot 3-0-ás gólkülönbséggel, így a debreceniek akkor sem érhetik utol őket, ha szombaton nyernek az Újpest ellen.

REAC-MTK Budapest 0-3 (0-0)
Sopron, 1000 néző, v: Bede
Gól: Lambulic (48., 90.), Urbán (65.)
sárga lap: Sallai (24.), Dancs (37.), Kapcsos (40.), Zana (76.), illetve Kanta (57.)
REAC: Szántai - Horváth G., Cseri, Kapcsos, Sallai - Kőhalmi (Zana, 55.), Erős, Dancs (Rása, 68.), Somorjai - Varga Z., Torma (Selei, 72.)
 MTK Budapest: Végh - Horváth L., Lambulic, Pintér, Pollák - Szabó Á. (Pál, a szünetben), Zsidai, Pátkai, Kanta - Hrepka (Kecskés, 69.), Urbán (Bajusz, 90.)

Az első tizenöt percben a REAC játszott fölényben, több veszélyes helyzetet is kidolgozott, ezután azonban az MTK átvette az irányítást és a második félidőben már egyértelműen jobb volt ellenfelénél.

"Nálunk nem játszanak itthoni viszonylatban akkora sztárok, mint a riválisoknál. A bajnoki aranyérmet annak köszönhetjük, hogy fiatal csapatunk beérett, a szezon nagy részében kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk. A közvetlen riválisok ellen jó eredményeket értünk el, hiszen kétszer megvertük a Debrecent, az Újpest ellen pedig egy győzelem és egy döntetlen volt a mérlegünk. Van azonban még tanulnivalónk is, ami pontosan látszott a mai meccsen is, hiszen az első félidőben kapkodva, nagyon idegesen játszottunk. Szerencsére a szünetben sikerült rendet tenni a fejekben és a folytatásban már úgy teljesítettünk, ahogy az elejétől kellett volna" - nyilatkozta Garami József, az MTK Budapest szakmai igazgatója.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.