Az SZDSZ nem szavazza meg az egészségbiztosítási törvény hatályon kívül helyezését

Az SZDSZ-frakció nem fogja megszavazni az egészségbiztosítási törvény hatályon kívül helyezését. Az SZDSZ ugyanis nem tartja jó iránynak, hogy az egészségügy területén egy-két előrelépés után két-három visszalépés történik - mondta Gusztos Péter, a párt frakcióvezető-helyettese.

Gusztos szerint "emelt fővel és büszkén fognak nemet mondani" a jogszabály jelentős részének hatályon kívül helyezésére. Hozzátette: a jogszabály kompromisszumos törvény volt, a verseny és a magántőke szempontjai is megjelentek benne, de megőrizte az egységes nemzeti kockázatközösséget is. Gusztos szerint a 2006 és 2008 között működő szocialista-liberális koalíció a legnagyobb változásokat az egészségügy területén indította el; a gyógyszergazdaságosság és a patikaliberalizáció területén már ilyen rövid idő alatt is látszottak az eredmények.

Gusztos Péter szerint sajátos reformellenes nagykoalíció jött létre, hiszen a két legnagyobb frakció, a Fidesz és az MSZP igent mond a hatályon kívül helyezésre. Arra a kérdésre, hogy lát-e esélyt a koalícióba való visszatérésre, Gusztos Péter azt mondta:a délutáni szavazás egyértelművé teszi, az SZDSZ-nek miért kellett kilépnie a frakcióból.
Ebbe a politikába való visszatérés elképzelhetetlen. - Azért léptünk ki, mert ezt a politikát meg akartuk változtatni. Gusztos Péter szerint ennek a rossz politikának a bebetonozását jelentené, ha visszatérnének a koalícióba.

A képviselő kitért arra is, hogy az SZDSZ-frakció a múlt héten is nemmel szavazott arra az interpellációra, amely Keller László (MSZP) felelősségét firtatta a sajtóban megjelent megfigyelési ügy kapcsán. Talán most több fideszes képviselő vett részt a szavazásban, mint a múlt héten, majd hozzátette: Eörsi Mátyás betegség miatt nem volt jelen a szavazáson, a frakció többi tagja azonban nemmel szavazott.(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.