Microhitel Symposium a hazai kis- és közepes vállalkozások szerepéről

Magyarországi bankok szereplésével (Magyar Fejlesztési Bank Zrt., Budapest Bank, CIB Bank, Volksbank) Microhitel Symposiumot rendeznek Budapesten a Gerbeaud Házban 2008. május 27-én.

A rendezvény a kis- és középvállalkozások – ezen belül a mikrovállalkozások – fejlesztésének és fejlődési lehetőségeinek gazdasági- és társadalompolitikai kérdéseivel foglalkozik.

Magyarországon mintegy 500-600 ezer mikrovállalkozás működik, másfél millió embernek biztosítva megélhetést. A vállalkozások banki hitelállománya az utóbbi nyolc évben 460 milliárd forintról 3400 milliárd forintra nőtt. Gazdasági és társadalmi szerepük szükséges és megkérdőjelezhetetlen, ennek ellenére tőkeszegénységük, valamint a szürke- és a feketegazdaságban betöltött szerepük miatt megítélésük nem mindig kedvező.

Miközben ez a vállalkozói kör a foglakoztatásban és a társadalmi integrációban hangsúlyos szerepet játszik, beruházási és technológia-fejlesztési lehetőségeikben egyre nehezebb helyzetbe kerülnek. 

A működésük kapcsán felmerülő fejlesztés és fejlődési problémák közül a hatékony és versenyképes szerkezet kialakítása, beruházásaik finanszírozása az egyik legizgalmasabb kérdés, amelyre a hazai pénzügyi és gazdasági élet neves szakértői a Microhitel Symposiumon keresik a választ.

A szervezők ígérik: a konferecián az érdeklődők megtudhatják, hogy a kis- és közép vállalkozói szektor a feketén működő kényszervállalkozások gyűjtőhelye, vagy a változásokhoz rugalmasan alkalmazkodó, testre szabott szolgáltatásokat nyújtó cégek halmaza, olyan cégeké, melyek a magyar gazdaság jövőjének formálói.

(NOL)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.