Elkészült a magyarországi szállodák toplistája

A Népszabadság TOP köteteinek sorozatában megjelent Az 50 legjobb magyarországi szállodát bemutató kiadvány. - A lista a turista szemével készült - mondta Kiss Róbert Richard szakszerkesztő a kötet bemutatóján.

A legjobb 50 szálloda kiválasztásánál figyelembe vették a szálloda elhelyezkedését, az építészeti megoldást, az épület állapotát, a belső kialakítást, a nyújtott szolgáltatásokat, az éttermek számát, színvonalát, az árat, az extrákat és a környezetet. Ezek alapján öt kategóriát határoztak meg, s egy külön szempontrendszer alapján választották ki a csoportok tíz legjobbját.

A bemutatón Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke, egyben a Magyar Szállodaszövetség tiszteletbeli elnöke elmondta: a turizmus háromszázmilliárd forint bevételt hoz az országnak. A trendeket ismertetve kijelentette, a hazai szállodák színvonala és kínálata bővül, Budapesten és vidéken egyaránt. Minden szálloda igyekszik egyéni szolgáltatást nyújtani vendégeinek, s vannak köztük olyanok, amelyek a nemzetközi rangsorban is megállják a helyüket - szögezte le Niklai.

Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója a hazai szállodai kapacitások folyamatos növekedését és a belföldi turizmus előretörését emelte ki. Míg európai átlagban a külföldi-belföldi vendégek aránya 60-40 százalék, addig Magyarországon 2007-ben fordult a kocka, s a belföldiek aránya 51 százalékra nőtt, és honfitársaink egyre magasabb kategóriájú szállodában szállnak meg. Budapesten még a külföldiek vezetnek, arányuk a szobafoglalásnál 70 százalék. A kötet szerkesztője, miután személyesen tesztelte le a kiadványban szereplő szállodákat, elárulta, a tíz évvel ezelőtti állapotokhoz képest óriási - pozitív - változást tapasztalt, ám hozzátette, hogy van még hová fejlődnünk. (V. K.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.