Helyi szövetség a családért

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium a háttérintézményekkel együtt azon dolgozik, hogy a gyermekjóléti és szociális intézményrendszer a helyi közösség igényeihez, szükségleteihez alkalmazkodva működjön.

Erről Forgó Györgyné szakállamtitkár beszélt egy tegnapi konferencián. A Helyi szövetség a családért című tanácskozáson a szakállamtitkár fontosnak nevezte, hogy az önkormányzatoknak ne kelljen erejüket meghaladó szociális intézményrendszert fenntartaniuk. Kiemelte ugyanakkor, hogy a minisztérium fontos szerepet szán a jövőben a családi napköziknek, az alternatív napközbeni ellátásoknak.

Soltész Miklós (KDNP) kijelentette: alapvető fontosságúnak tartják, hogy a család mint fogalom újra pozitív értelmezést kapjon, álláspontja szerint ugyanis a családon belüli erőszak sokat ártott a család intézményrendszerének.

Török Ádám, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének főtitkára kiemelte: ha valakinek a család, mint eszme, évezredes, megszokott köteléke nem elég érv arra, hogy tegyen valamit a családokért, akkor második érvként a gyermekeket kell megemlíteni. Ők nem tudnak még magukért tenni semmit, ezért nekünk kell értük tevékenykedni - hangsúlyozta.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.