Elvonul a vihar az ország területéről

Elvonulóban van a vihar Magyarország területéről, kedden az esti órákban előreláthatóan már csak Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lesz érvényben a legintenzívebb vihart előrejelző vörös jelzés - mondta Csonka Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Kevésbé heves esőzések várhatók még a nap végén Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - tette hozzá.

Az elmúlt 24 órában a legtöbb csapadék a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Pátyodon (42,5 mm), a Bács-Kiskun megyei Soltvadkerten (36,5 mm) és a baranyai Sellyén (32 mm) esett a jelenlegi adatok alapján. A Bács-Kiskun megyei Gátér községben tornádó kíséretében 2-3 centiméteres jég hullott.

Csonka Tamás elmondta: a kora délutáni óráktól kezdve jellemzően az ország déli és középső részén voltak heves esőzések annak következtében, hogy egy hullámzó frontrendszer maga előtt tolta a meleg nedves levegőt, amely a magasba szállva és lehűlve rövid idő alatt nagy mennyiségű esőt produkált. Az esti órákban déli irányból további frontátvonulások várhatók, amelyek következtében az éjjel első felében viharok, zivatarok alakulnak ki.

Szerdán délelőtt naposabb lesz az idő, de délután újra heves esőzésekre lehet számítani az ország középső és déli felében, ám ezek korántsem lesznek olyan intenzívek, mint a keddi nap folyamán - közölte a meteorológus.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.