Áradások és viharok pusztítottak Romániában

Áradások és viharok pusztítottak a Románia nyugati részén fekvő Arad megyében és az ország közepén lévő Kolozs megyében, ahol a heves esőzések miatt 1300 embert lakoltattak ki.

Az áradás főleg Kolozs megyét érintette. A Dés (Dej) városa melletti falvakban 200 házat ért kár. A hegyvidéken lévő településekre hirtelen érkezett az ár, amit a keddi heves esőzések idéztek elő.

A legjelentősebb kár Alsókosály (Caseiu) községben keletkezett, itt több ház teljesen összeomlott. Az áradás 380 házat elzárt a külvilágtól, a víz elsodort egy hidat is.

A katasztrófavédelmi hatóságok azonnal a helyiek segítségére siettek. Ivóvízzel és élelmiszerrel látták el őket, a kilakoltatott személyeknek ideiglenes szálláshelyet biztosítanak.

A Kolozs megyei önkormányzat vezetősége javaslatot terjeszt a kormány elé, hogy a központi költségvetésből fedezzék a hajlékukat és a haszonállataikat elvesztő emberek kárának megtérítését.

Arad megyében is heves vihar tombolt kedden. A jégeső több száz hektáron tette tönkre a termést, a megye több települése áram nélkül maradt.(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.