Luxusautó a polgármesternek

Sízsákot, televíziózásra is alkalmas képernyőt, fa- vagy bőrkormányt is tartalmaznia kell a legalább 220 lóerős, tízmillió forintos polgármesteri szolgálati autónak, amelynek közbeszerzési kiírásáról a napokban döntöttek Nagykanizsán.

Az autó nem lehet régebbi kétévesnél, maximum 35 ezer kilométert futhatott, felszereltségének pedig számos extrát kell tartalmaznia. A közbeszerzési felhívás felsorolja, hogy a tévén kívül CD-tárral, sportülésekkel, elektromos toló- és billenőtetővel, könnyűfém keréktárcsákkal is rendelkeznie kell az autónak, fantomfekete gyöngyházszínét is tételesen említi a kiírás - olvasható a helyi Szuperhír hírportálon és a Zalai Hírlapban.

Marton István, a Fidesz és a KDNP támogatásával megválasztott nagykanizsai polgármester az autóbeszerzés kapcsán azt mondta: új szolgálati kocsira szükség van, mert a jelenlegi Opel Vectra már nyolc- éves, 300 ezer kilométert futott, és az elmúlt két évben kétmillió forintot költöttek rá. A kocsit két polgármesteri ciklusra vásárolnák, és az lenne az igazi pénzpocsékolás, ha vennének egy autót, és azt két év múlva kidobnák. A luxusnak tűnő felszereltségekkel kapcsolatban azt mondta: "Öreg vagyok már, szeretem a biztonságot és a kényelmet." Arra a felvetésére, hogy a kiírás egyetlen típusú és felszereltségű autóra, egy Audi A6-osra vonatkozik, közölte: szerinte három, de lehet, hogy öt ajánlat is lesz.(MTI)

A kocsikkal mindig baj van. Miközben a polgármesterek az önkormányzatok sanyarú helyzetéről panaszkodnak - tisztelet a kivételnek -, álmaik autóját igyekeznek beszereztetni a település büdzséjének terhére (tisztelet a kivételnek). Így van ez a kormány magasabb státuszú hivatalnokaival, a párttisztségeket viselőkkel is, ezért a fotósok egy-egy politikai rendezvény idején szívesen fényképeznek parkolókat. Nyilvánvalóan ez nem más, mint hitvány populizmus. De abból is a négykerék-meghajtású. (T. R. R.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.