A Zuschlag-örökség eltörlésére feloszlatta magát a FIB

Feloszlatta magát a Fiatal Baloldal (FIB), az MSZP társult ifjúsági szervezete, a tagok magánszemélyként új szervezetet hoztak létre - tudta meg az MTI szombaton.

A baloldali ifjúsági szervezet Szombathelyre hívta össze kétnapos tisztújító kongresszusát, ahol az előzetes információk szerint készültek az önfeloszlatásra. A szigorúan zárt ajtók mögött folyó tanácskozásról a távirati irodának annyit sikerült megtudnia, hogy szombaton valóban megszületett a döntés a FIB jogutód nélküli megszüntetéséről, valamint nagy támogatottsággal egy új szervezet létrehozásáról és kidolgozták annak alapszabályát is.

A kiszivárgott hírek szerint az eddiginél nagyobb létszámú lett az új szervezet vezetősége, és egyetlen elnökjelöltként Varga Lászlót, a FIB-et eddig is iránytó MSZP-s politikust jelölték.

A résztvevők közül többen is jó hangulatúnak minősítették a kongresszust, de elmondták, hogy nem kevés félelem is van a résztvevők körében. Félelem elsősorban amiatt van, hogy képes lesz-e megszabadulni az új szervezet a volt alelnök, a csalás miatt letartóztatott Zuschlag János nevétől és "örökségétől".

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.