Pistorius - elvben - indulhat az olimpián

Indulhat a pekingi olimpián a műlábbal futó Oscar Pistorius, amennyiben teljesíti a szintidőt - döntött pénteken a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS).

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) január közepén határozott úgy, hogy nem engedi rajthoz állni a dél-afrikai futót az ötkarikás játékokon, mert szakértők szerint karbonszálas művégtagjai előnyt jelentenek számára riválisaival szemben.

"Nagyon nehezen tudom leplezni örömömet. Már korábban is mondtam: eljön az igazság. Kaptam esélyt, hogy megvalósíthassam álmomat, és szerepelhessek az olimpián. Ha nem idén, akkor majd  2012-ben" - mondta a 21 esztendős Pistorius, aki február közepén adta be fellebbezését a CAS-hoz.

A 21 esztendős Pistorius február közepén adta be fellebbezését a CAS-hoz. A paralimpikonok között 100, 200 és 400 m-en is világcsúcstartó atléta pekingi szereplését az IAAF a kölni sportegyetemen végzett vizsgálatsorozat eredményei alapján akadályozta meg, ám Pistoriusék szerint a tesztelések nem adnak teljes képet műlábairól.

A futó abban az esetben indulhat az olimpián, ha teljesíti a szükséges szintet és hazája válogatóján bekerül a csapatba. Pistorius tervei szerint 400 méteren versenyezne.

(MTI)

Pistoriust - balról - valószínűleg különleges egyensúlyérzéke is segíti
Pistoriust - balról - valószínűleg különleges egyensúlyérzéke is segíti
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.