Fekete sereg - Négyen előzetesben

Négy embert előzetes letartóztatásba helyeztek, egy ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki, mert a gyanú szerint csaknem két évig feketén, szakképesítés nélkül alkalmaztak 150 biztonsági őrt, és ezzel 150 millió forintos kárt okoztak - tájékoztatott a vám- és pénzügyőrség szóvivője tegnap.

Egy őrző-védő feladatokkal foglalkozó, budapesti székhelyű vállalkozásnál és alvállalkozóinál összesen 12 helyszínen, egy időben tartottak házkutatást a pénzügyőrök - ismertette a múlt pénteki akció részleteit Sipos Jenő. Közlése szerint az ily módon foglalkoztatottak többsége vagyonőri végzettséggel és vagyonvédelmi kamarai tagsággal nem rendelkezett, a havi bérüket pedig névre szólóan, kiborítékolt készpénzben kapták meg. Megjegyezte: a munkáltató, hogy az ügymenet szabályosnak látszódjon, a vagyonőrök bankszámlájára utalta a bérüket, amit nekik készpénzben még aznap vissza kellett fizetniük. Az alvállalkozók csaknem 400 millió forint értékben állítottak ki valótlan költségbizonylatokat, és annak áfatartalmát a fővállalkozó jogosulatlanul vonta le.

A pénzügyőrök a házkutatásokon lefoglaltak 11 millió "kiborítékolt" készpénzt, két luxusterepjárót, és zároltatták az érintettek bankszámláit.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.