Médiahack és Petőfi-blues a Film.Dok 5-ön

Idén minden eddiginél jobb versenyfilmek láthatók Csíkszeredában a Film.dok fesztiválon. A díjakért versengő alkotások között több olyan is látható, amely merész hangvétellel igyekszik felhívni a figyelmet szociális és közéleti kérdésekre.

Ezek közé tartozik a kongói magyar törzs születését és halálát nyomon követő és a mediahack jelenséget bemutató Hackni. Patyika spulnija Bernáth Milán rendezésében magyarok és romák egymás mellett élését szemléli görbe tükrön keresztül előítélettől mentesen és valóság show-kat megszégyenítően. A Petőfilmben pedig maga Ferenczi György igyekszik koszorús költőnket Jimi Hendrix hátán és drum 'n bass-hullámon eljuttatni a fiatalokhoz.
Poros öltöny - rendezte Bálint Arthúr

A fesztivál látogatottsága idén a tavalyinál is nagyobb. A nyitónapon 240-en, míg a második napon már 330-an látták a filmeket. Kedden este pedig már állóhely is alig jutott azoknak, akik Ragályi Elemér Nincs kegyelem című filmjére voltak kíváncsiak. A kísérő játékfilmek között szerepel az Ópium és a Csak szex és más semmi is.

A versenyfilmek egész héten forognak a Csíki Játékszínben. A Sára Sándor elnökletével összeülő zsűri döntései szombat este látnak napvilágot.

Részletek a Film.dok oldalán >>>

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.