Megszűnik-e a Fiatal Baloldal? - Az elnök szerint "részben találgatás"

A fiatalok számára vonzó baloldali ifjúsági mozgalom megteremtése a célja a  Fiatal Baloldal (FIB) szervezeti megújításának. Erről Varga László,  a szervezet elnöke, az MSZP országgyűlési képviselője nyilatkozott  szerdán az MTI érdeklődésére.


Elnöki programomban vállaltam, hogy olyan kereteket teremtek, amelyek a baloldali fiatalok számára vonzóak - fogalmazott  a FIB-elnök a szervezet szombati szombathelyi, tisztújító  kongresszusa kapcsán. Ezek az elsődleges motivációk - hangoztatta  arra a kérdésre, van-e összefüggés a Zuschlag-ügy és a szervezeti  megújulás között.

Az MTI annak kapcsán kérdezte Varga Lászlót, hogy a Stop.hu kedden azt írta: jogutód nélkül tervezik megszüntetni  a Fiatal Baloldalt, az MSZP társult ifjúsági szervezetét a tömörülés  szombati kongresszusán, de egyúttal új szervezetet alakítanak. A  megszüntetés okai között a lap szerint egyaránt megtalálható a  Zuschlag-ügy és a szervezeten belüli rivalizálások.

Az MTI azon kérdésre, hogy valóban megszűnik-e a FIB jogutód  nélkül, Varga László közölte: a kongresszusnak a jogi keretek  megújítása változataiból a lehető legalkalmasabbat kell  kiválasztania.

Célunk, hogy komoly program mentén, megújult vezetéssel, dinamikusan fejlődjön az ifjúsági mozgalom - fogalmazott.
A FIB elnök a sajtóban megjelentek egy részét találgatásnak minősítette.

Utalt arra, hogy 2006 nyarán, amikor a szervezet elnöke lett,  ígéret tett arra, hogy az akkor létező baloldali ifjúsági  szervezetek között integrációs folyamatot indít el.

Varga László szerint a hét végén jogi, szervezeti és politikai  kereteiket kell megújítaniuk, alkalmassá kell válniuk, hogy fogadják  azokat a fiatalokat, akik a 2006-os országgyűlési választás óta is büszkén vállalják baloldaliságukat.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.