Király Csabi énekel, mert tud

A YouTube nemzetközi internetes közösségi oldalt általában már ismert számok, videojelenetek letöltésére használják, de fordítva is egyre inkább működik. Az Ének a cigánylétről címre Király Csaba egyperces klipjét dobja ki a gép. A gyerek a felvételen nincs ötéves, a kiskőrösi cigány telep lakója. Az "ének" veleszületett tehetségről árulkodik.

Két évvel ezelőtt ifj. Kunhegyesi Ferenc grafikus-festőművész kiállítását rendhagyó módon nyitották meg: egy kisfilmmel, amely a kiskőrösi cigánytelep életét villantja fel. Ebben szerepelt Csaba is. Ének a cigánylétről

A legutolsó adat szerint immár több mint százhúszezerszer töltötték le a klipet, a hozzászólások száma több száz. Ebből úgy százötven döbbenetesen, szélsőségesen gyűlölködő. A gyerek szülei tudnak a netes dalról, de számítógép hiányában nem kísérhetik figyelemmel a hozzászólásokat.

"Sorvadj el kis patkányfajzat a temetésed után kiáslak és megalázlak" - egy a hozzászólások közül. Mindent felsorolnak, amit ebben a témában fel lehet. Alkalmi "költő" is született, aki itt osztja meg érzéseit:

"egy sor akác egy sor fűz

Egy sor cigány egy sortűz".

Azok, akik nem akarnák szétlőni Csaba fejét egy Desert Eagle-lel, és nem féltik szegény hazánkat tőle, a médiát hibáztatják, mert miért is kell egy kicsi gyerekkel próbálkozni, "ezzel már mindent el lehet adni"? Az angol nyelvű hozzászólások egyszerűen csak érdeklődnek a gyerek és a dal iránt.

Valaki szerint "még szerencse hogy csak magyarok tudják ezt elolvasni, és nem égettek be minket a világ előtt. A civilizációt nem lehet senkire ráerőltetni. Rátok sem, akik még egy cigánygyereknek sem adtok esélyt".

- Nincs országunk, sem hazánk... Hogy cigány vagy, ne tagadd... vállald bátran, hogy ki vagy, így lehetsz csak büszke, s önmagad - énekli Csaba.

Dal a világhálón
Dal a világhálón
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.