Kenderadót követel a Kendermag Egyesület

A Kendermag Egyesület május 18-án, vasárnap délután 4 órakor a Pénzügyminisztérium előtt kezdi meg a Globális Kenderfelszabadító Tüntetés nemzetközi rendezvénysorozat magyarországi eseményét.

Az egyesület aktivistái a minisztériumnak ezen a napon adnak át egy jelképes, 60 milliárd forintos bankót, mert becsléseik szerint – minimum – ennyi kárt okoz a fűtilalom évente az adófizetőknek.

Az előzetes tervek szerint az aktivisták a Pénzügyminisztériumtól a Parlament elé vonulnak, hogy a képviselőkkel megismertessék a legalizációs káté megvalósíthatósági tervét.

Véleményük szerint az állam nem azzal védi a polgárok egészségét, ha bünteti a fogyasztót és betiltja a füvet, hanem azzal, ha törvényesen szabályozza a termesztést, a forgalmazást és a fogyasztást, az adót pedig fogyasztóvédelemre, prevencióra és kezelésre fordítja.

A Kendermag Egyesület felhívja arra a figyelmet, hogy a nemzetközi példák tanúsága szerint a dohánytermékekre kivetett adók, a reklámok tilalma és a fogyasztási helyek korlátozása hatékonyan képes visszaszorítani a fogyasztást anélkül, hogy betiltanák magát a dohányt.

Úgy gondolják, hogy a fűtilalom ellenére egyre többen szívnak kannabiszt, amelyet bizonytalan minőségben bűnszervezetek árusítanak, és ezáltal tetemes adómentes jövedelemre tesznek szert. A tilalom az alkohol esetében sem működött, és most is több kárt okoz, mint amennyit megelőz.

A világ 238 egyéb városában megtartott tüntetéshez hasonlóan ők is arra kérik majd a kormányt, hogy adóztassa meg a marihuánát.

A rendezvény után este 8-tól ingyenes Kendermag-buli lesz a Corvintetőn az RC Acoustic, az RC Soundsystem, a Csókolom és a ZuSammen fellépésével.

(NOL)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.