Elbúcsúztak az újságírók régi székházuktól

Nosztalgikus hangulatban búcsúztak régi székházuktól a Magyar Újságírók Országos Szövetségének tagjai: az Andrássy úti épületben aukción értékesítették pénteken a még megmaradt régi képeket, bútorokat, egyéb dísztárgyakat.  

Sokan voltak jelen délután az Andrássy út 101-ben, amely több újságíró generáció számára képviselte évtizedekig a szakmát. Itt zajlottak a szakosztályok rendezvényei, sok híres ember látogatott el e falak közé, hogy előadást tartson vagy hogy meginterjúvolják a média munkatársai.

A magyar újságírók szervezeti életével összeforrott épület történetét Ráday Mihály elevenítette fel.

A MÚOSZ könyvtárának médiaelméleti és sajtótörténeti "profiltisztítása" után megmaradt köteteket jelképes áron értékesítették, amelynek bevételéből a szakma Szolidaritás Alapítványát és vele a rászorulókat támogatták.

Nagy érdeklődés kísérte az árverést, amelyen a mostanában divatos, a 60-as éveket idéző, szocreál stílusú vázáktól és kaspóktól a rézkarcokig, valamint a régi, az újságíró-társadalom elmúlt évtizedeit felidéző könyvekig sok tárgy talált gazdára. Sok, a rendezvényen megjelent újságíró licitált a MUOSZ emblémájával ellátott étkészletekre.

A könnyes-mosolygós-nosztalgikus házbúcsúztató buli diszkóval zárult: a félmúlt hazai és nemzetközi slágerei festették alá a zsíroskenyérpartit.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.