Pénzbírság a kórháznak

Műtétre történő előkészítés közben leesett egy beteg a kazincbarcikai kórházban, majd az idős asszony egy óra múlva meghalt. Az ügyet kivizsgáló intézményre pénzbüntetést szabott ki az egészségbiztosítási felügyelet.

Januárban - mint arról lapunkban korábban hírt adtunk - combnyaktöréssel szállítottak a kórházba egy 79 éves asszonyt, akit előkészítettek a műtéti beavatkozáshoz. A beteget a műtőasztalra helyezték, az asszisztens a rögzítéséhez kezdett. Ekkor a páciens egy hirtelen mozdulatot tett, és lecsúszott a műtőasztalról, s rövid időn belül meghalt. A rendőrség államigazgatási eljárásban vizsgálta az esetet, az orvos szakértő megállapította: tüdőembólia miatt állt be a halál. Az egészségbiztosítási felügyelet ennek ellenére 300 ezer forint pénzbüntetést szabott ki az intézményre, mivel a hatóság véleménye szerint figyelmetlen munkavégzés történt.

Trencsényi Erzsébet, a kórház főigazgatója kifejtette: a száz kiló fölötti asszony azért csúszott le a műtőasztalról, mert a körülötte álló asszisztensek a testsúlya miatt nem bírták megtartani. Hozzátette: a kórház elfogadta a felügyelet által kiszabott büntetést, és nem kezdeményez az ügyben személyi felelősségre vonást.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.