Felszámolták a garabonci cigánytelepet Zala megyében

Felszámolták a garabonci cigánytelepet Zala megyében. Az eddig itt élő családok számára a falu különböző pontjain 80-90 millió forint értékben vásároltak házakat - tájékoztatott Ürmös Andor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Roma Integrációs Főosztályának vezetője.

A garabonci cigánytelepen nyolc család közel harminc esztendeje nyomorúságos körülmények között élt. Sok hasonló telep található Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod megyében is. "Azok az emberek, akik ennyire kiszorulnak a társadalomból - mert nincs munkájuk, nincs jövedelmük, gyermekeik rendkívül rossz körülmények között nőnek fel - esélyt sem kapnak arra, hogy adófizető állampolgárok legyenek. Haszontalan lenne újabb telepek kiépítése, mert az emberek így nem tudnak a helyi közösség aktív tagjává válni, csak az integrált környezet biztosíthat számukra egyenlő esélyeket" - mondta Ürmös Andor.

Azok a családok, akik most beköltözhettek a faluba, közelebb kerülnek az iskolához, az önkormányzati intézményekhez és a családsegítő központhoz is. Javultak az életesélyeik, mert mindeddig egy olyan dombon laktak, ahonnét csapadékos időben lehetetlen volt lejönni - tette hozzá. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.