Cinkotára is jutott a metrósittből

Nemcsak Káposztásmegyerre, hanem a XVI. kerületbe is jutott a 4-es metró építése miatt kitermelt földből - értesült lapunk. Információink szerint a cinkotaiak ma demonstrációt is tartanak amiatt, hogy a metró fúrópajzsai által felszínre hozott földet szerintük engedély nélkül a XVI. kerületi Csobaj-bányába szállítják.

Lapunk korábban arról is beszámolt, hogy a IV. kerület külső részére a becslések szerint több mint harmincezer köbméter betontörmeléket és sittet raktak le, engedély nélkül. Az esetre lakossági bejelentés nyomán derült fény, a kárfelmérés és a talajmechanikai vizsgálat a múlt héten kezdődött el, a rendőrség pedig környezetkárosítás miatt nyomozást rendelt el. A sittel feltöltött káposztásmegyeri terület rekultivációja az előzetes becslések szerint több mint százmillió forintba kerülhet.

A DBR Metró Projekt Igazgatóság által elvégzett vizsgálat az újpesti eset kapcsán anynyit derített ki, hogy a törmelék a Népszínház utcai megálló építési munkálataiból származik. A sittet az alvállalkozója ugyan nem a kijelölt helyre, de a DBR szerint nem illegálisan rakta le.

Kovács Péter polgármester egy szemétszállító teherjárműről készített fotót mutat a helyszínen
Kovács Péter polgármester egy szemétszállító teherjárműről készített fotót mutat a helyszínen
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.