Hatezer öngyilkos merénylő nevét tartalmazó listát találtak Bagdadban

Hatezer öngyilkos merénylő nevét tartalmazó listát találtak egy polgárőr szervezet tagjai Irak Dijála tartományában egy razzia során - írta kedden egy iraki napilap.

A merényleteket az elmúlt öt évben követték el az Asz-Szabah cikke szerint. A támadók többsége nem iraki, hanem más arab országokból, illetve Afganisztánból érkezett - írta a lap, a polgárőrök szóvivőjét idézve.

A lista mellett találtak más dokumentumokat is. Ezek arra engednek következtetni, hogy az al-Kaida terrorista szervezet több kiképzőtábort is működtet a Dijálától északra elterülő Hamrín-hegység és a Beidzsi környéki olajmezők közötti térségben, és hogy a táborokban öngyilkos merényletre vállalkozókat is felkészítenek.

A kiképzéseken 15 nő is részt vesz a szóvivő szerint. A Dijála tartomány központjában, Baakubában talált további iratokból az derül ki - folytatta -, hogy az al-Kaida megpróbál olyan özvegyeket megnyerni az öngyilkos merényleteknek, akiknek a férje is ilyen akcióban halt meg. Az elmúlt két hónapban négy nő követett el merényletet a tartományban. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.