A MeH nem kötött nyomozói szerződést

A Miniszterelnöki Hivatal nem rendelt magánnyomozói szolgáltatást, titkos információgyűjtést, megfigyelést vagy biztonságtechnikai tanácsadást, és nem fizetett sem a Finder Bt.-nek, sem a Kapolyi László tulajdonában álló System Consulting Rt.-nek. Ez áll a MeH honlapjára tegnap feltett vizsgálati jelentésben.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azután kezdeményezett vizsgálatot, hogy a Magyar Nemzet arról írt: "politikai ösztönzésre" egy magánnyomozó cég 2002. december 13-án azt ajánlotta, fél éven belül "szakértői felderítő-elemző" munkával "értékelhető eredményeket" tesz le Orbán Viktor volt miniszterelnök, Simicska Lajos volt APEH-elnök és Kalmár István, a Magyar Posta volt elnök-vezérigazgatója bűncselekménygyanús ügyleteiről.

Kapolyi László MSZP-s képviselő, az MSZDP elnöke elismerte: a tulajdonában álló System cégcsoport valóban kötött szerződést a Finder Bt.-vel, de "politikusokat érintő feladat fel sem merült". Később a napilap azt állította, hogy a valódi megrendelő Keller László, egykori közpénzügyi államtitkár volt. Keller ezt tagadta.(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.