Fújtak a bírók, ütöttek a nézők

Finoman szólva is feszültre sikeredett a helyenkénti kirohanásoktól korántsem mentes férfibajnokság negyeddöntőbeli nyitánya, közelebbről az Albacomp-Paks (77:86) mérkőzés: a házigazda székesfehérvári csapat amúgy sem nyugodt szimpatizánsai a lefújás után megtámadták a dr. Vígh Péter, Bodnár Péter, Kapitány Gellért játékvezető hármast, s bár a biztonsági emberek igyekeztek sérülés nélkül bejuttatni a triót az öltözőbe, a bírók nem úszták meg ütések nélkül. Információnk szerint Víghet olyannyira megviselte az inzultus, hogy eldöntötte: köszöni szépen, befejezi karrierjét.

Vígh tegnap - érdeklődésünkre - megerősítette a történeteket.

- Engem négyszer vágtak hátba, Bodnár Peti a tarkójára kapott - említette. - Ha össze nem is estem, mindenképpen megalázó volt a szituáció, és miután a kollégákkal átbeszéltük a történteket, úgy döntöttem: abbahagyom. Nekem annál sokkal fontosabb a családom, mint hogy ilyen zaklatott hétvégéim legyenek; nem akarom, hogy a bíráskodásra rámenjen az egészségem.

Nem árt tudni, hogy Székesfehérváron a jelenlegi két legjobbnak tartott, a nemzetközi szövetség, a FIBA által is sokat foglalkoztatott ítész - azaz Bodnár és Vígh - fújta a sípot.

- A visszajelzések alapján is bátran állíthatom, hogy jó színvonalon vezettünk. Ennek nyomán pedig felvetődik a kérdés: mi történne akkor, ha hibáznánk? Megkéselnének? Működésem során az Albacomp nyert már három bajnokságot, továbbá kupákat, s bár korábban nyilván akadtak vitatható ítéletek is, az mégsem megy, hogy a bírót üssék-verjék. Kivált, mert akárhogyan is vezet az ember, az biztos, hogy nem csal.

Földházi György, a mérkőzés ellenőre a jegyzőkönyvben rögzítette az eseteket, a továbbiakról az illetékesek döntenek. Feltehetően kellő eréllyel.(M. A.)

További eredmények: Szombathely-Nyíregyháza 107:93, Dombóvár-Körmend 68:70, Pécs-Szolnok 85:75.

Kép a lefújás után. Vigyázat, ütnek!
Kép a lefújás után. Vigyázat, ütnek!
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.