... egy kicsit el lett nadrágolva, mentő kell...

Nyomásgyakorlásként értékelte egy etnikai kisebbségeket védő szervezet vezetője, hogy az úgynevezett olasz-liszkai gyilkossági per tárgyalásán megjelentek a Gój Motorosok Egyesületének képviselői is.

Újabb tanúkat hallgatott ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság szerdán, az olaszliszkai gyilkosság tárgyalássorozatának hatodik napján. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés ügyében - amelynek során Szögi Lajos tiszavasvári tanár meghalt, s az ügynek nyolc, köztük két fiatalkorú vádlottja van - ezúttal olyan helybeliek tettek vallomást, akik leginkább közvetett információkkal rendelkeztek.

Czibrik Attila tanácsvezető bíró felolvasta viszont a sárospataki rendőrkapitányság ügyeletére 2006. október 15-én, délután négy óra után beérkezett telefonhívás lejegyzett változatát. Ekkor jelentette be idősebb H. Dezső, az ügy másodrendű vádlottja, hogy baleset történt Olaszliszkán, a Kossuth utcában. Valójában akkor verték agyon Szögi Lajost, aki előzőleg elsodorta kocsijával idősebb H. Dezső kislányát, a gyermek könnyebben sérült meg. Az ügyeletessel folytatott beszélgetés - rövidítve - így zajlott le: H. D: "Valaki elütötte a gyereket, el akart menni, mi kaptuk el.....a férfi egy kicsit el lett nadrágolva.... mentő kell hozzá, mert eszméletlenül fekszik a földön..." Rendőr: "Agyonverték maguk?" H. D: "Egy kicsit kapott." Rendőr: "Ügyesek voltak." H. D: "Ügyesek voltunk."

A tárgyaláson részt vett Száva Vince, a Magyarországi Nemzeti-Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesületének (ÉKE) elnöke, aki érdeklődésünkre elmondta: a Gój Motoros Egyesület tagjai több alkalommal is megjelentek a bíróságon, amelyet szervezetük nyomásgyakorlásként értékelt. Az elnök hozzátette: az egyik tanú azzal fordult az ÉKE-hez, hogy a motorosok lejegyezték a tárgyaláson részt vevők adatait. Száva Vince azt mondta: a béke érdekében szeretne beszélgetni a motorosokkal, akik szerdán nem voltak jelen a tárgyaláson.

Mészáros Imre, a Gój Motoros Egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta: egyetlen taguk sem jegyzetelt, de - mint ahogyan azt tavaly október 14-én, Olaszliszkán megígérték - figyelemmel kísérik a nyilvános tárgyalást. Ezzel együtt kijelentette: kész tárgyalni Száva Vincével.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.