"Mini-Szecska" Brüsszelben

Az alkalomhoz illően fürdőköpenyben avatták fel a Széchenyi fürdő huszonötödére kicsinyített mását a brüsszeli Mini-Europe élményparkban magyar és belga idegenforgalmi szakemberek, politikusok és diplomaták. A "Szecska" - Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma - hazánkat jelképezi majd, ahogy immár a legtöbb európai uniós tagországnak is vannak makettméretű látványosságai a belga főváros északi részén, az Atomium mellett lévő parkban.

A fürdő 48 négyzetméteres mása kétszázezer eurós (50 millió Ft) költséggel készült el - negyven százalékban hazai, minisztériumi, illetve fővárosi forrásból -, és uralja a park azon részét, amelyben helyet kapott. A "Szecska" animációs megoldással, a vízben sakkozó figuráival a magyar fürdőkultúra reklámja is, ráadásul jóval olcsóbb volt a kivitelezése, mint akár a Lánchíd, akár az Országház esetében lett volna. Ezek korábban szintén felmerültek lehetőségként, miközben a magyar makett már kínosan hiányzott a többi európai nevezetesség, így az Eiffel-torony, a londoni Big Ben, a melki apátság vagy a pisai ferde torony társaságából. A mini Széchenyi fürdőhöz hasonló animációs látványosság a Vezúv makettje, amelyen vulkánkitörés imitálható. A szlovák látványosságnak is van magyar vonatkozása: a pozsonyi Kék templom védőszentje ugyanis Árpádházi Szent Erzsébet.

A hét második felében magyar napokat tartanak itt: piros-fehér-zöld zászló ékesí-ti az Atomiumot, Brüsszel egyik jelképét, az élményparkban pedig bor-, és pörköltkóstoló népszerűsíti a hazai ízeket.

A magyar turizmusnak is jó reklám a városligeti fürdő kicsinyített mása
A magyar turizmusnak is jó reklám a városligeti fürdő kicsinyített mása
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.