Kapolyi - öt kérdés, öt válasz

Nem akar megválaszolatlan kérdést hagyni az állítólagos lehallgatási ügyben Kapolyi László.

A Magyar Nemzet című lap cikksorozatának állítása szerint Keller László egykori közpénzügyi államtitkár megbízására és Kapolyi László közvetítésével, illetve finanszírozásával egy magáncég még a Medgyessy-kormány idején titkos módszerekkel megfigyelte Orbán Viktort, Simicska Lajost és Kalmár Tibort; utóbbi a Magyar Posta korábbi elnöke. A Fidesz levadászásról és törvénytelenségről beszél, az MSZP provokációról és alaptalan rágalmakról. Az biztos, hogy az egyik, bizonyítékként felhozott magnófelvételen, amely a magánnyomozó cég képviselői és Kapolyi között folyt tárgyalást rögzíti, az információt áruló személyek azt állítják, Kékessy Dezső volt párizsi nagykövet kész lenne terhelő adatokat adni Orbán Viktorról, illetve a Fidesz-elnök "párizsi ingatlanügyéről", ha cserébe az ő volt vejét kiutasítják az országból. Azóta sem tudni, hogy Orbán Viktornak van-e egyáltalán bármilyen párizsi ingatlanügye.

A Népszabadság egyik korábbi összeállításában öt kérdést, illetve felvetést soroltunk fel, amelyek megválaszolásra várnak az ügyben. Ezekre most Kapolyi Lászlótól kértünk választ.

- A Magyar Nemzet bemutatott egy, a magánnyomozó cég által az ön nevére kiállított ötvenötmilliós számlát, mint bizonyítékot. Rendezte ön ezt?

- Nem volt kifizetés, a lap csak egy számlát mutatott be, nem többet. Büntetőjogi felelősségem teljes tudatában állítom: nem volt kifizetés.

- Miként rendezték a teljesítés ellentételezését, ha volt érdemi teljesítés?

- Semmiféle dokumentum nincs amögött, amit állítanak. Nem kerültem birtokába semmiféle információnak, ezt legjobban épp az a hangszalag bizonyítja, amit ellenem akarnak - sikertelenül - felhasználni. Nem jött létre végül az a Keller Lászlóval való találkozó sem, amelyről a beszélgetés végén esik szó.

- A magánnyomozó cég egyik képviselője közjegyző előtt tett nyilatkozata egybecseng a Magyar Nemzetben megjelent gyanúsításokkal.

- Ez egy egyoldalú nyilatkozat, amelynek vitatom a valóságtartalmát. Nincs érdemi bizonyíték arra, ami abban szerepel, ráadásul nem is próbálta érdemben senki sem bizonyítani.

- Miért csak öt évvel az események után kerül elő a történet?

- Politikai okoknak kell lenniük a háttérben. Mást nem tudok elképzelni.

- Mit értsünk politikai okokon?

- Talán elég, ha annyit mondok, többeket zavarhat az általam vezetett MSZDP megerősödése.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.