Folytatódott az olaszliszkai emberölés büntetőpere

Folytatódott az olaszliszkai emberölés büntetőpere, a tárgyalás hatodik napján, szerdán a mentőszolgálat munkatársait hallgatta meg tanúként a Czibrik Attila vezette bírói testület Miskolcon.

A tanúk meghallgatása mellett a bíró felolvasta annak a rendőrségi hangfelvételnek a szövegét, amelyet a tragédia után rögzítettek. A felvétel szerint a másodrendű vádlott, az apa értesítette a történtekről rendőrséget. A szöveg alapján azt mondta: "egy kicsit el lett nadrágolva" az autóvezető, "egy kicsit kapott", eszméletlenül fekszik, mentő kell hozzá.

A bíróság a következő tárgyalási időpontként május 28-át, illetve június 2-át jelölte meg.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 2006. október 15-én. A tragédia előzménye az volt, hogy a férfi gépkocsijával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett.    Az olaszliszkai emberölés miatt nyolc személyt, köztük egy nőt és két fiatalkorú férfit vádolnak különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, részben társtettesként, részben felbujtóként.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.