"Nem kérünk a nácikból" felirattal várta az SZDSZ Új Generáció ifj. Hegedűséket

Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője arról beszélt, hogy az SZDSZ az a párt, ahová "elbújtak azoknak a volt kommunistáknak és titkosszolgáknak a gyermekei", akik féltek, hogy az utódpártban feltűnnének. Hozzátette, hogy ezeket az embereket "ki kell dobni a magyar politikai életből", az MSZP-vel együtt. Az ugyancsak felszólaló Ifjabb Hegedűs Loránt református lelkész azt mondta, be kell tiltatni a Szabad Demokraták Szövetségét.

A Magyar Önvédelmi Mozgalom rendezvényét a rendőrség nagy erőkkel biztosította, a XIV. kerületi Gizella utcát teljesen lezárták az autóforgalom elől. A párt székházát mintegy 30 méterre közelíthették meg a tüntetők, a Gizella utca sarkát a Semsey Andor utcánál zárták le, itt állították fel a kormányellenes tüntetésekről már jól ismert autó tetejére szerelt színpadot.

Ezt követően a mintegy 50 tüntető a Bajcsy-Zsilinszky út - Andrássy útvonalon át árpádsávos és nemzetiszínű zászlókat lobogtatva, rendőri felvezetés mellett vonult a Vértanúk terére szerda este, ahol mintegy 100 rendőr fogadta őket. A Kossuth teret a tüntetők elől a rendőrök kordonnal zárták le.
A Vértanúk terén Gonda László ismét beszédet mondott.

Mi nem félünk a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) szerda estére az SZDSZ budapesti székháza elé szervezett tüntetéstől, bízom abban, hogy a többi párt is fel fog szólalni ebben az ügyben - jelentette ki Léderer András, az SZDSZ Új Generációjának elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

 

Az MTI kérdésére hangsúlyozta, hogy "a liberálisok az elmúlt húsz évben mindig azt képviselték, hogy Magyarország mindannyiunké, azoké is, akik liberálisok, azoké is, akik konzervatívok, azoké is, akik magukat magyarnak vallják, azoké is, akik magukat nem vallják magyarnak".

Szintén az MTI kérdésére arról is beszélt, hogy akik nem magyarnak, hanem cigánynak, szlováknak vallják magukat és magyar állampolgárok, azokat is képviseli az SZDSZ.

Az a várhatóan húsz-harminc ember, akik eljönnek a mai tüntetésre, szellemi elődeikhez hasonlóan, most sem fognak sikerrel járni - tette hozzá.    Az Új Generáció szerda reggel egy "Nem kérünk a nácikból" feliratú transzparenst helyezett el ez épület falán.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.