A texasi szekta: harmincegy lányról állapították meg, terhes, vagy már szült gyermeket

A három hete Texasban felszámolt, poligámiát hirdető szekta farmján talált több száz kiskorú gyermek közül 31 tinédzser korú lányról állapították meg a hatóságok, hogy állapotos vagy már anya.

A szekta San Antonio közelében fekvő farmjáról összesen 463 gyermeket vettek gondozásba az illetékesek, akik akkor léptek akcióba, mikor egy kamaszlány többször feltárcsázott egy házasságon belüli erőszakkal foglalkozó segélyvonalat, mert - mint mondta - házasságra akarták kényszeríteni.

A telefonálót egyelőre nem tudták azonosítani, és a hatóságok azt is vizsgálják, vajon volt-e valóságalapja a hívásnak. A kimentett több száz gyermek többsége 14 éven aluli volt, köztük karonülő csecsemők is. A 14 és 17 év közötti korosztályból a gyermekvédők 17 fiút és 53 lányt találtak. Közülük 31-ről derült ki, hogy várandós vagy már korábban gyermeke született.

A texasi törvények szerint 17 év alatti kiskorú nem létesíthet szexuális kapcsolatot felnőttel. Szülői engedéllyel 16 évesen férjhez mehet egy lány, de a hatóságok kétlik, hogy a szektában élő lányok bármelyike kapott ilyen szülői engedélyt.

A magát Utolsó Napok Szentjei Jézus Krisztus Fundamentalista Egyháza néven nevező szekta illetékesei tagadták, hogy egyetlen gyermeket is szexuális erőszak ért volna a farmon, és kijelentették, hogy a hatóság akciója nem más, mint a vallási üldözés megnyilvánulása.

A szektások azt is vitatják, hogy hány lány számítható még a kiskorúak közé, mert szerintük a segélyszervezet legalább 17 olyan lányt is közéjük sorolt, akik már elérték a nagykorúságot. Mivel a szekta tagjainak nagyon bonyolultak a családi viszonyai, a gyerekek azonosítása emberpróbáló feladat.

A vallási csoport vezetője, a magát prófétának tekintő Warren Jeffs jelenleg börtönben van: tavaly novemberben nemi erőszakban való bűnsegédlet címén 10 évi börtönre ítélték, miután arra kényszerített egy 14 éves lányt, hogy menjen férjhez 19 éves unokatestvéréhez.

(MTI/AP)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.