Munkásszállót épít a Hankook

Hosszú huzavona után a dél-koreai Hankook gumiabroncsgyár menedzsmentje eldöntötte, hogy Dunaújvárosban, a helyi önkormányzat tulajdonában lévő északi ipari övezetben szeretné felépíteni régóta tervezett munkásszállóját, amely az előzetes számítások szerint 2,5 milliárd forintba kerül.

Mint ismert, tavaly még a közeli Kulcsra tervezték egy olyan lakópark kialakítását, amelyben több száz Hankook-munkavállalónak biztosítottak volna szálláslehetőséget, ám a Duna-parti üdülőfalu lakóinak ellenállása miatt ez a projekt meghiúsult.

- Számos lehetséges helyszín tanulmányozása után a közelmúltban választottuk ki a legideálisabb területet, majd vételi ajánlatot tettünk a dunaújvárosi önkormányzatnak a kiszemelt 2,2 hektáros ingatlanra - nyilatkozta Roy Katalin, a Hankook Tire Magyarország Kft. szóvivője. Megjegyezte: 121 millió forintot kínálnak vételárként.

A kérdéses terület az egykori honvédségi laktanyából kialakított északi ipari parkban található, alig néhány száz méterre a Hankook-gyártól, így a munkások a szállóból akár gyalog is megközelíthetik majd az üzemet. Roy Katalin elmondta, hogy a leendő munkásszállón - amely 500 dolgozójuk lakhatását oldhatja meg - kétszemélyes apartmanokat alakítanak ki. A tervek már elkészültek, így - miként a szóvivő közölte - az ingatlan megszerzését követően akár egy éven belül beköltözhetnek az új szállóba a gumigyári munkások.

A terület megvásárlása azonban hónapokig is eltarthat. Első lépésként a dunaújvárosi önkormányzatnak ki kell alakítania az összefüggő 2,2 hektáros telket, amelyen jelenleg egy ipari létesítmény, a Holcim Zrt. úgynevezett mobil betongyártó üzeme működik. A céggel kötött bérleti szerződést ugyan már az idén februárban felbontotta az önkormányzat, ám a betongyártónak csak hat hónapos felmondási idő után kell elköltöznie az ipari parkból.

Megtudtuk: az önkormányzat nem adhatja el közvetlenül a Hankooknak az ingatlant: nyílt pályázatot kell kiírnia a terület értékesítésére. Roy Katalin nem tart attól, hogy mások esetleg ráígérhetnének a dél-koreaiak ajánlatára, szerinte ugyanis a gumiabroncsgyár ajánlata magasabb a jelenlegi piaci árnál.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.