Beteg gyerekeknek ártottak a busztolvajok

Eltulajdonították az Angolna Alapítvány mikrobuszát a XI. Gazdagrét Tűzkő utcából április közepén. A busszal súlyosan beteg gyerekeket szállítottak úszásfoglalkozásokra. A járműben található speciális eszközök nélkülözhetetlenek az alapítvány számára, ennek pótlására jótékonysági koncertet szerveznek május 26-án a Thália Színházban.

Hiába várta - immár hármadik hete - az Angolna Alapítvány, hogy a „jószívű tolvajok” megkönyörülnek rajtuk, és visszajuttatják hozzájuk az április 19-én ellopott, súlyosan beteg gyermekek szállítására használt Ford Econovan tíz éves mikrobuszt. 

Nem történt meg. A jármű azóta sem került elő, és a rendőrség szerint erre egyre kevesebb az esély. Valószínű, hogy a tolvajok darabokra szedve alkatrészként próbálják meg értékesíteni akár Magyarországon, akár külföldön, és nem lehet kizárni azt sem, hogy fillérekért fogják elkótyavetyélni azokat a mozgásterápiához nélkülözhetetlen – egészséges ember számára értéktelen – segédeszközöket, amelynek ára megközelíti a 800 ezer forintot. „Abban bíztunk, hogy az elkövetőknek is lehet gyermekük, és ha megtudják, hogy beteg csecsemőket és gyermekeket szállítunk úszásterápiára, akkor visszajuttatják hozzánk a járművet” – mondta a NOL-nak M. Kecskés Edit kuratóriumi elnök.

Az Angolna Alapítvány az elmúlt évtizedben kimagasló – két miniszteri kitüntetéssel elismert – eredményeket ért el a fogyatékos gyermekek fejlesztése terén. Tagja a Magyar Úszó Szövetségnek és 10 éve foglalkozik olyan gyerekekkel, akik idegrendszeri károsodásban, epilepsziában, izomsorvadásban, Rett- és Down szindrómában szenvednek.

„Nem tudja elképzelni milyen az, amikor egy magatehetetlen gyerek csak nyáladzik a vízben és tudjuk, hogy a betegsége következtében néhány év múlva elveszíthetjük; sokszor csak azért küzdünk, hogy szinten tartsuk” – fakad ki az elnök asszony.

Jótékonysági koncertet szerveznek

A civil szervezet egy támogatótól ideiglenesen - júniusig - használatba kapott egy Skoda Fabia Combi személygépkocsit. Egyelőre ezzel oldják meg az 50 fős gyermekcsoport utaztatását, de új autót venni nem tudnak, ezért elfogadnak bármilyen jellegű és nagyságú segítséget.

Az adományozókat szeretettel várják május 26-án este 7-kor, a Thália színházban „Az út elején” című jótékonysági koncertre, melynek nettó bevételét az Angolna és a Gézengúz alapítvány kapja megfelezve. Jegyeket a cégek és magánszemélyek egységcsomagban és darabonként 5 ezer forintos áron vásárolhatnak.

Az esemény fővédnöke és az Angolna Alapítvány régi támogatója Erdei Zsolt (Madár), Czene Attila vegyesúszó, olimpiai bajnok és Hernádi Judit színművész.

Díszvendégként jelen lesz Pásztory Dóra paralimpiai európa- és világbajnok úszónő.

Az esemény kiemelt támogatói: a Nők Lapja és a KlubRádió.

(NOL)

Babúszás az Angolna Víziiskola és Alapítványnál
Babúszás az Angolna Víziiskola és Alapítványnál
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.