TippMaxot tett a netre a Szerencsejáték Zrt.

Új, kizárólag interneten és sms-ben elérhető sportfogadási játékot indított hétfőn a Szerencsejáték Zrt. - a nemzetközi fogadási oldalak konkurenciájaként. A TippMaxtól jelentős forgalomnövekedést remél a társaság.

TippMax néven hétfőn elindította kizárólag interneten és sms-ben elérhető bukmékeri, sportfogadási játékát a Szerencsejáték Zrt. (Szrt.). Az új oldallal a Magyarországon is szolgáltatásokat nyújtó nemzetközi irodáknak (sportingbet, bwin) kívánnak a jelenleginél nagyobb konkurenciát teremteni, úgy, hogy a felhasználók, a Szerencsejáték rendszerén immár legálisan játszhassanak - magyarázta a szándék hátterét Székely Gábor, a zrt. vezérigazgatója. A fejlesztésre a társaság körülbelül 200 millió forintot költött, ami minden jel szerint hamar megtérül majd, mivel már az első nap délelőttjén több millió forint fogadási öszszeget regisztráltak.

A TippMax a TippMix mellett, azt kiegészítve működik majd - az új játékkal egy időben a TippMixen is módosítottak. Eddig hetente kétszer, 200-200 játékot kínáltak föl, ám a fogadási lehetőségek számát - ugyancsak hétfőtől - 255-255-re bővítették.

A TippMax azonban még így is jelentős előnyöket tud felvonultatni. Ott mindennap 255 új fogadási lehetőséget tesznek közzé, s egyes meccsek részeredményeit is meg lehet játszani. E mellett a nyereményszorzók, az oddsok is magasabbak, mint a TippMixen. Ezek már a nemzetközi irodák ajánlataival is versenyképesek - jegyezte meg Székely Gábor. Ez azért lehetséges, mert a játék csak interneten érhető el, így "rezsiköltsége" nagyon alacsony, másrészt januártól változott az adózás. A bukmékeri típusú fogadások esetében a húsz- százalékos nyereményadót már nem kell befizetni, az így megmaradó összeget viszszaoszthatja a játékosok között az Szrt.

A változtatás a TippMix eddigi forgalmán is meglátszik. Míg az előző év hasonló időszakában sportfogadásokból heti 300 millió forint árbevételt regisztrált a vállalat, az idén rendszerint már 400 milliónál is többet. A vállalat első embere hangsúlyozta, hogy a sportfogadásokból származó, tavalyi 12-14 milliárd forint forgalmat az idén - az új játék révén is - szeretnék legalább másfélszeresére emelni. Mint mondja, erre - a labdarúgó Európa-bajnokságnak és az olimpiának köszönhetően - minden esély megvan.

A TippMax esetében a legkisebb tét 200 forint, egy szelvényen pedig legfeljebb 14 lehetőségre lehet fogadni - ismertette Horváth Zoltán, az Szrt. igazgatóhelyettese. Az is megkötés, hogy egy szelvénnyel maximum 400 ezer forintot nyerhet a játékos, igaz, egy összeállított fogadási "csokrot" többször játékba lehet küldeni.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.