Sikkasztással vádolják a Fidesz tatabányai frakcióvezetőjét

Bereznai Csaba, a Majki Népfőiskolai Társaság elnökeként másfél év alatt hét és félmillió forintot utalt két biztosítónak a társaság tudta nélkül, ezért a tatabányai városi ügyészség jelentős értékre, folytatólagosan elkövetett sikkasztással bűntettével vádolja - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője. A vádlott a Fidesz tatabányai frakcióvezetője.

"A vádlott saját magára kötött életbiztosítást, kedvezményezettje a felesége volt.

A futamidő húsz, illetve öt évig terjedt. A két biztosítás éves díjfizetése egyenként egymillió forint volt, azonban ezeken az összegeken felül is történtek kifizetések" - mondta Horváthné Varga Erzsébet.

Az ügyészség megállapította, hogy az átutalásokra a Majki Népfőiskola közgyűlési döntése nélkül került sor. A biztosítóknak kifizetett összeget a vádlott ezzel eltulajdonította.

A hét és fél millió forint a biztosítók számlájára került. Az ügyészségi szóvivő szerint az eset nyilvánosságra kerülése után módosították a szerződést, a kedvezményezett már a vádlott házastársa helyett a Majki Népfőiskola.

Mivel a vádlott és felesége érdekkörébe tartozó biztosítás kötése és a biztosítási díjnak a társaság vagyonából történő kiegyenlítése nem egyeztethető össze a Majki Népfőiskolai Társaság, mint kiemelten közhasznú szervezet céljaival, ezért Bereznai Csabát az ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztással vádolja.

Az MTI információi szerint Bereznai Csaba jelenleg külföldön van, a Majki Népfőiskola Társaság új elnöke, Molnár József pedig a megkeresésre elmondta, nem kíván kérdésekre válaszolni, majd közölte, ha szükségét látják, kedden közleményben tudatják álláspontjukat.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.