Nyilvánosak a minisztériumi kinevezések

Tájékoztatniuk kell a nyilvánosságot a minisztériumoknak a köztisztviselők, illetve a vezetők kinevezéséről és felmentéséről, a különféle címek adományozásáról és visszavonásáról.

A Miniszterelnöki Hivatal az elektronikus információszabadságról szóló törvény módosításával kötelezné erre a központi államigazgatási szerveket. A javaslat szerint valamennyi ilyen jellegű személyi döntést 2009-től a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenő Hivatalos Értesítőben tennék közzé. Az értesítő a kormányzati portálon minden érdeklődő számára hozzáférhető lesz.

Újdonság, hogy jövőre a Magyar Közlöny tartalma is megváltozik: abban csak a jogszabályok, az országgyűlési és az alkotmánybírósági határozatok, illetve a legfelsőbb bírósági jogegységi döntések jelennek majd meg. A Határozatok Tárában lesznek elérhetők majd az államfő, a kormány és az Országos Választási Bizottság, valamint az egyes miniszterek határozatai, míg a Hivatalos Értesítőben a nyilvánosságra hozandó egyéb közleményeket teszik közzé.

Ma még a közlöny nyomtatott változatát tekintik hivatalosnak, ám 2009-től a kormányzati portálon megjelenő közlönyök tartalmazzák majd a jogszabályok hiteles szövegét. A kancellária javaslata szerint visszamenőleg is el kell készíteni az elektronikus változatot.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.