Elektronikus börzén értékesítik a megszűnt kórházak eszközeit

Elektronikus börze keretében értékesítik a tavaly áprilisi kórházátalakítások után megszüntetésre ítélt intézmények eszközeit - közölte Kárpáti Zsuzsa, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet főigazgatója pénteken.

A Svábhegyi Pullmonológiai és Gyermekallergiológiai Intézetben megtörtént a leltár, az értékesítésre várhatóan május 15-e után kerül sor - tette hozzá a főigazgató. Az értékesítésből 100-200 millió forintot remélnek.
Az Országos Gyógyintézeti Központ és az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet szintén leltárba vett eszközeinek értékesítése ez után következik majd. A Schöpf-Merei Kórház és Rendelőintézet eszközparkjának értékesítése, hasznosítása pedig a Fővárosi Önkormányzat hatásköre - közölte Kárpáti Zsuzsa.

Az EKI főigazgatója korábban az MTI-nek elmondta, 12 ezer iratfolyóméter betegdokumentációt vett át az intézet bezárásra ítélt intézményektől. A papíralapú dokumentációkon kívül az intézethez kerültek a különböző röntgenfilmek, digitális felvételek, valamint szervszövet-minták. Ezek elhelyezéséről folyik az egyeztetés az intézet, az Egészségügyi Minisztérium, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, valamint az ombudsman bevonásával.

Kárpáti Zsuzsa akkor hozzátette: közbeszerzési eljárás fogja eldönteni, hogy ezek a dokumentumok hova kerüljenek és azokat hogyan dolgozzák fel. A kórházak működési dokumentációi az EKI kiskunlacházi raktárában kapnak majd helyet.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.