Yoko Ono újabb Lennon-videót tiltana be

Yoko Ono, John Lennon özvegye, a néhai Beatles-vezér újabb videójának terjesztése ellen lép fel az Imagine című dal reklámcélú felhasználásának megtámadása után.

Az ominózus felvétel Lennont a Remember és a Mind Games című dalainak komponálása közben ábrázolja, marihuánás cigarettával a szájában, majd pedig a muzsikus arról beszél, hogy LSD-t kellene keverni Richard M. Nixon amerikai elnök teájába.

A Beatles-ereklyegyűjtők által létrehozott konzorcium, az amerikai Massachusetts állambeli székhelyű World Wide Video azt állítja, hogy az 1970-ben született felvételek jogait azok készítőjétől, Anthony Coxtól, Yoko Ono első férjétől vette meg. Yoko szerint viszont a jogok őt illetik meg.

A per első meghallgatására április 29-én kerül sor Bostonban. Ray Thomas, a World Wide Video producere úgy véli, hogy a John Lennon - egy élet három napja című felvétel az 1980-ban meggyilkolt művész életének "történelmi pillanatát" örökíti meg.

"Ez a videó lehetővé teszi egy új generáció számára, hogy a korszakot átélőkkel osztozzanak annak az embernek különböző arcaiban, akik új normákat állított fel a művészetben, a zenében, a divatban és a politikában" - áll Thomas közleményében.

(MTI/AFP)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.