Ciszjordánia: palesztin terrortámadás, izraeli áldozatok

Megöltek tűzharcban két izraelit a ciszjordániai Túl-Kárm városa  közelében - jelentette pénteken reggel az izraeli katonai rádió.

A rádió szerint palesztin fegyveresek támadtak rá az izraeliekre. A hírt egyelőre sem az izraeli hadsereg, sem pedig a  rendőrség nem kommentálta és a támadást nem vállalta egyetlen  palesztin csoport sem.
A lövöldözés helyszíne egy gyár volt Izrael és Ciszjordánia határán.

Washington nem adott zöld utat a szíriai atomreaktor elleni izraeli légitámadásnak

Az Egyesült Államok nem adott zöld utat Izraelnek, hogy légitámadást  hajtson végre tavaly egy észak-koreai közreműködéssel épülő szíriai  atomreaktor ellen - közölte csütörtökön egy magas rangú amerikai  illetékes.
A nevének elhallgatását kérő illetékes hozzátette: Washington megtárgyalta Izraellel "a lehetséges megoldásokat"  azután, hogy felfedezték: Damaszkusz atomreaktort épít.
"Izrael úgy ítélte meg, hogy egy szíriai atomreaktor veszélyt  jelent Izrael állam létére" - fejtette ki az illetékes, aki szerint  a konzultációk után Izrael egymaga hozta meg a döntést. - "Az  Egyesült Államok hozzájárulása nélkül jártak el. Nem kérdeztek  tőlünk semmit" - tette hozzá.
Név nélkül nyilatkozó magas rangú amerikai hírszerzési vezetők  szerint a szíriai atomreaktor közvetlenül üzembe helyezés előtt  állt, amikor az izraeli légierő tavaly szeptemberben lerombolta.
Dana Perino fehér házi szóvivő csütörtökön közleményben  jelentette be, hogy katonai célú titkos atomreaktor volt az a  létesítmény, amelyet az izraeli légierő lebombázott, és amelynek építéséhez Észak-Korea nyújtott segítséget.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.