Fideszes szakpolitikus dicsér egy potenciális miniszteri jelöltet

Jól felkészült szakembernek tartja Pesti Imre, a Fidesz képviselője Székely Tamást - nyilatkozta az ellenzéki politikus az ATV Egyenes Beszéd című műsorában csütörtök este az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatójáról, akit esélyesnek tartanak az egészségügyi miniszteri posztra.

 

A legnagyobb ellenzéki párt szakpolitikusa a műsorban azt mondta, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) jelenlegi főigazgatója Horváth Ágneshez képest másfajta hangot ütött meg, de "az egy kérdés, hogy mit fog majd tenni". Hozzátette: az előjelek számára "nem negatívak".

Kökény Mihály, az MSZP szakpolitikusa a nap folyamán sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy Székely Tamás esélyes lehet-e az egészségügyi miniszteri posztra, úgy válaszolt: Székely Tamás felkészült szakember, kiváló ismeretei vannak az ágazatról, és minden partner elismerését kiváltva vezette a tárgyalásokat.

Az MSZP úgy ítéli meg - folytatta a politikus -, hogy azt a munkát, amelyre a miniszterelnök felkérte Székely Tamást, közmegelégedésre végezte, azonban a miniszteri posztra jelölés Gyurcsány Ferenc kormányfő kompetenciája.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.