Kétmilliárd forint kerékpárút-fejlesztésre

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) 2 milliárd forintos keretösszeggel pályázatot hirdet egyebek mellett a kerékpáros forgalom biztonságos közlekedési feltételeinek biztosítására, a környezetkímélő közlekedést szolgáló beruházások megvalósulásának támogatására - közölte a szaktárca.

A GKM által kiírt felhívásra tervezési, építési, valamint szélesítés és burkolat-megerősítésre vonatkozó pályázatok is benyújthatóak. Az első forduló keretében 2008. május 14-ig, a második fordulóban 2008. július 31-ig lehet benyújtani a pályázatokat.

A megpályázható és vissza nem térítendő támogatás keretösszege mind a 2008. évi első fordulóra, mind pedig a másodikra (2009. évi megvalósítási kötelezettséggel) 1-1 milliárd forint.

A támogatás mértéke a tervezési pályázatoknál 50 százalék, az építési célú pályázatok esetében 80-95 százalék, a szélesítés és burkolat-megerősítés esetében pedig 30-45 százalék lehet.

A pályázatokon helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások és többcélú kistérségi társulások vehetnek részt egy éven belül megvalósuló fejlesztésekkel, illetve árvízvédelmi töltésen épülő kerékpárút esetében az illetékes Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság pályázhat.

A pályázati felhívás és útmutató az adatlapokkal együtt a www.gkm.gov.hu, www.kertam.hu, illetve a www.lendulet.hu oldalakról tölthető le.

A GKM emellett immáron második alkalommal meghirdeti - a Kerékpáros Magyarország Program keretében - a "Bringázz a munkába!" akciót.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.