Universal-jogok új kézben

Komoly átrendeződés várható a hazai DVD-piacon, miután május 1-jétől az InterComtól a Select'86 Kft.-hez kerülnek a Universal-filmek kiadási jogai.

A váltást hivatalosan tegnap jelentette be a Select'86 Kft., amely eddig - igaz, már csaknem tizenöt éve - elsősorban VHS- és DVD-nagykereskedésként üzemelt. Bár az utóbbi időben foglalkozott filmforgalmazással is, elsősorban az "akciós", 990 forint alatti kategóriában. A Universal-könyvtárral viszont felső kategóriás kiadványok forgalmazója lesz: például a Múmia harmadik részét és az új Hulk mozit is ők fogják gondozni. Kérdés, hogy a DVD-ket vásárló filmrajongóknak mit okoz majd a váltás, azaz a jövőben elérhetőek lesznek-e korábban piacra dobott művek. Különösen ijesztő lehet a helyzet a tévésorozatok esetében.

- A jelenleg piacon lévő InterCom-os Universal-címek jelentős része továbbra is a piacon marad, nem kell arra számítani, hogy tömegesen tűnnének el filmek a polcokról. A tartalomban és a minőségben semmilyen változást nem fognak érzékelni a vásárlók - mondja Tóth Zsófia, a Select'86 marketingvezetője. Hozzátette: a jelenleg forgalomban lévő lemezek ugyanazokkal az extrákkal és specifikációkkal lesznek elérhetők a jövőben is, mint eddig.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.