Lassul a népességfogyás - 41 ezerrel vagyunk többen 10 milliónál

Lassuló népességfogyásról és a születések számának növekedéséről számolt be hétfőn közzétett jelentésében a KSH. A távirati irodához eljuttatott gyorstájékoztató szerint Magyarországon 10 millió 41 ezren éltek a februári adatok szerint, négyezerrel kevesebben, mint tavaly. Az év első két hónapjában 16.237 gyermek született, ez 2,9 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. A születések számának emelkedése és a halálozások csökkenése következtében az úgynevezett természetes fogyás csökkent: míg tavaly február végéig 7.646-tal, addig idén már csak 6.500-zal csökkent a népesség száma. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon még mindig többen halnak meg, mint ahányan születnek. 

A lakosságszám összesítve azonban még ennél is kisebb mértékben, mintegy 4 ezer fővel csökkent a bevándorlásnak ("a nemzetközi vándorlás pozitív egyenlegének") köszönhetően. Eszerint a népesség becsült lélekszáma 2007 februárjának végén 10 millió 41 ezer volt. 

A házasságkötések száma továbbra is csökken. Januárban és februárban 2.475-en fogadtak örök hűséget egymásnak, ez 5,6 százalékkal (146-tal) kevesebb, mint tavalyi ugyanebben az időszakban.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.