Kamionok rohantak egymásba Karcagnál

Életveszélyesen megsérült a vezetője annak a kamionnak, amely egy másikkal ütközött össze hétfőn reggel a 4-es főúton Karcagnál; a karambol következtében mindkét gépjármű és az egyikük után haladó személygépkocsi is az árokba hajtott - közölte a rendőrség az MTI-vel.

Egy Debrecen felől Szolnok irányába közlekedő román kamion vezetője feltehetően elaludt és járművével áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő cseh kamionnal - mondta el a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Szabó Zita rendőr főhadnagy tájékoztatása szerint mindkét kamion a menetiránya szerinti jobb oldali útárokba hajtott. Az egyik kamion mögött közlekedett egy magyar személygépkocsi, amelynek vezetője, hogy az ütközést elkerülje, félrerántotta a kormányt, s szintén az út menti árokba került.

A román kamionsofőrt jelenleg tűzoltók szabadítják ki az összetört járműből, sérülése életveszélyes, a helyszínről mentőhelikopterrel szállítják majd el a kórházba. A cseh kamionos könnyű sérülést szenvedett, a személygépkocsiban utazóknak nem esett bajuk. 

Az egyik kamion rakománya az úttestre szóródott, és a takarítás valamint a rendőrség vizsgálat miatt teljes útzár van a 4-es főúton. Kerülni Karcag belterülete felé lehet a közlekedőknek.
Gázrobbanás Felsőzsolcán - személyi sérülés nem történt

Vezetékes gáz okozta robbanás történt a Borsod megyei Felsőzsolcán hétfőre virradóra egy családi házban, személyi sérülés nem történt - tájékoztatta az MTI-t a miskolci tűzoltóság szóvivője.

Bódi Zoltán közölte: éjfél után pár perccel erős robbanásra riadtak fel Felsőzsolcán a Hunyadi úti lakók. Egy körülbelül 60 négyzetméteres, felújított vályogházban történt a detonáció, amely megrongálta annak tetőszerkezetét és falait. A vezetékes gáz okozta robbanást az egész épületre kiterjedő tűz követte, a lángokat a riasztott tizenkét miskolci tűzoltó rövid idő alatt eloltotta - tette hozzá.

A légnyomás több más szomszédos lakóházban is üvegkárokat okozott. Tűzvizsgálati eljárás indult az ügyben, mivel az elsődleges információk alapján felmerült a szándékos tűzokozás gyanúja.

A szóvivő arról is beszámolt, hogy a rendőrség keresi azt a középkorú férfit, a lakás tulajdonosát, aki a robbanás időszakában a házban egyedül tartózkodott, a tűzoltók kiérkezéséig azonban elhagyta a helyszínt.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.