Osztályharc délben

Ha valaki azt tervezte, hogy a magyar-horvát meccsen szereti meg a hokit, akkor az első harmadban alighanem letett ebbéli szándékáról. Ellenben, aki azzal a céllal ült a képernyő elé, hogy honfitársaink újabb győzelmében "gyönyörködik" a szapporói B csoportos világbajnokságon, annak nem kellett csalatkoznia.

A langyos, eseménytelen nyitó játékrész után összekapta magát Pat Cortina százszázalékos csapata: bár kétségtelen, hogy a második húsz percben a "papíron" esélytelenebb riválisnak is akadt helyzete - a Szuper ketrecbéli posztját ezúttal elfoglaló Hetényi spárgázott rendesen -, a nagyobb lehetőségek a mieink előtt kínálkoztak. Az első után még nem következett buli a pálya közepén (Vas Márton fölülről bekanalazott gólját a bíró magas bottal való játék miatt érvénytelenítette), a másodikat követően azonban igen: egy kihasználatlanul hagyott kettős emberelőnyös időszak után, a 35. percben Peterdi őrizetlenül maradt, és akkora löketet eresztett meg, hogy a háló feljajdult (1:0).

Az Andaxinként ható gólt a zárószakaszban még kettő követte. Mindkettő nyomán Palkovics neve került a nagytáblára: előbb a kapusról kipattanó korongra "duplázott" sikeresen, aztán pedig megmutatta, hogy távolról is képes betalálni (3:0).

A közepes produkcióval, kissé "öreges" - erőtakarékos - tempóban kivívott, immár negyedik győzelem azt jelenti, hogy a japánokat tegnap büntetőkkel felülmúló ukránokkal ma (közép-európai idő szerint déli egytől) ki-kimeccset játszik a magyar válogatott: amelyik együttes győz, az jövőre... Babonából a világ semmi pénzéért ki ne mondjuk, hogy az, bizony, az A csoportban szerepelhet!

Eredmények: Magyarország-Horvátország 3:0, Litvánia-Észtország 4:1, Ukrajna-Japán 3:2, büntetőkkel. Az állás az utolsó forduló előtt: 1. Magyarország 12 pont, 2. Ukrajna 11, 3. Japán 7, 4. Litvánia 3, 5. Horvátország 2, 6. Észtország 1.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.