Hihetetlen: az ukránok legyőzésével az A-csoportba juthatunk

Továbbra is százszázalékos a magyar válogatott a szapporói divízió I-es jégkorong-világbajnokságon, miután 3-0-ra nyert a horvát csapat ellen az utolsó előtti fordulóban. Pat Cortina szövetségi kapitány együttese szombaton a feljutásért játszik az ukránokkal.

Pat Cortina úgy döntött, hogy ezúttal az Egyesült Államokban játszó Vas János testvérével, Mártonnal, valamint Ladányival alkot támadótriót, míg Peterdi lekerült a negyedik sorba. Az eddigi három meccsen remeklő Szuper helyett az első felnőtt vb-jén szereplő Hetényi kapott bizonyítási lehetőséget. Békés játszadozás folyt a jégen az első harmadban, a legnagyobb helyzet a bennmaradásért harcoló horvátok előtt adódott, a 20 esztendős magyar kapus azonban lábbal nagyot védett.

A folytatásban Vas Márton háromszor is ziccerbe került, ám egyszer az üres kapu előtt lőtt keresztbe, majd magasra tartott bottal talált be - ami nem érvényes -, aztán kiugrása utáni lövését védte a remeklő Belic. A horvátok kivédekeztek egy kettős emberhátrányt, ám amikor kiegészültek, Peterdi gólra váltotta Ladányi jó ütemű centerezését.

A záró felvonásban Palkovics iramodott meg, és második kísérletére köténygólt lőtt. Megnyugodni csak azután lehetett, hogy Zibret lövése nyomán két kapuvasat érintve kifelé pattant a korong, majd emberelőnyben Palkovics megint eredményes volt. Ő már az ötödik találatát jegyezte Szapporóban. A hajrában a horvátok kettős emberelőnyben sem tudták megszerezni a becsületgólt.

A találkozó jó felkészülési lehetőséget kínált az ukránok elleni szombati "döntőre". Hetényinek ez volt a negyedik mérkőzése a felnőtt válogatottban, összesen 180 percet töltött a kapuban, és ez idő alatt még nem kapott gólt.

Pat Cortina szövetségi kapitány: "Csak a mostani meccsre összpontosítottunk, nem foglalkoztunk azzal, mi vár ránk szombaton az ukránok ellen. Azonban így is nehéz volt, mert a horvátok jól tartották magukat. Megpróbáltunk egyszerűen, fegyelmezetten játszani. A találkozó jól szolgálta az ukránok elleni felkészülést. Remélem, meg tudjuk tenni az utolsó lépést."

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.