Hat gól, hat pont

"Testvériesen" elosztotta góljait a harmadok között a magyar válogatott a Japánban zajló B csoportos világbajnokság második napján: Pat Cortina együttese 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)-ra győzte le a litván csapatot, így százszázalékos mérleggel várja a folytatást.

Az előzetesen a verhető ellenfelek közé sorolt balti alakulattal szemben nem volt kérdéses a siker, az összesen két gólig jutó Ocskay és társai mindvégig mezőny- és fizikai fölényben voltak. A rivális ellen különösebb megerőltetés nélkül kivívott siker nyomán a magyarok beköltöztek a vb felső házába: két kört követően az ukrán, a japán és a magyar garnitúra két-két győzelmet (6-6 pontot), az észt, a litván és a horvát társulat két-két vereséget (0-0) könyvelhet el.

A szapporói tornán ma szünnap lesz, szerdán pedig - közép-európai idő szerint 13 órától - a házigazda ellen folytatják Palkovicsék. Amennyiben azt a meccset is sikerülne betenni a "zsákba", elérhető közelségbe kerülne az áhított feljutás: a harmatos horvátok mellett már "csak" az A csoportból tavaly kipottyant ukránokat kellene felülmúlni...

További eredmények: Ukrajna-Észtország 3:1, Japán-Horvátország 3:0.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.