Két pályázat a Bábolna megmaradt gazdaságára

A pénteki határidőig két pályázat érkezett a Bábolna Zrt. megmaradt szendrői gazdaságára. A benyújtott ajánlatokat jelenleg is vizsgálják, így azt még nem lehet tudni, hogy ezek közül lesz-e érvényes, értékelésre alkalmas anyag. A szendrői gazdaságot immár ötödik alkalommal hirdették, azt követően, hogy a Bábolna Zrt. közgyűlése elindította a mára csaknem teljesen kiürült agráripari cég felszámolását.

Korábban a szendrői gazdaság eszközeinek minimálárát nettó 232 millió forintban határozták meg, míg ugyanez a 4913 hektárnyi földterület esetében 1,023 milliárd forint volt. A föld esetében ezúttal elvárt árat nem jelöltek meg. A kiírásban csupán egy ajánlati biztosíték szerepel, amelynek összege 60 millió forint.

A Bábolna másik, kerteskői gazdaságával kapcsolatban viszont a közelmúltban olyan hírek kaptak szárnyra, hogy az egyszer már eredményesnek minősített pályázatot eredménytelennek nyilvánítják. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. szóvivője lapunknak úgy nyilatkozott, hogy erről szó sincs. A tender érvényes - jelentette ki. Az eredménytelenséget állítólag Nagy János, az MNV elnöke az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága előtti meghallgatásán is elismerte. A Népszabadságot MNV-közeli forrásokból úgy tájékoztatták, hogy a felröppent hírek után a vagyonkezelő kikérte a meghallgatás jegyzőkönyvét, ám abban eredménytelenségről szóló elnöki mondatok nem szerepeltek.

A kerteskői gazdaság a meglévő vagyonértékeléshez képest valóban tizedáron kelt el, de a korábban megállapított 200 milliós minimumár állítólag már nem tükrözi a gazdaság valódi értékét. Ahogy az ügyet ismerő forrásunk korábban fogalmazott: a vagyon sokat kopott: "egyszerűen széthordták".(Á. A.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.