Reneszánsz játszóház a Nemzeti Galériában

2008. április 19-én, szombaton „Reneszánszkori játszóház Mátyás király nyomában” címmel családi napot tart a Magyar Nemzeti Galéria a Mátyás király öröksége című kiállításához kapcsolódóan.

A nap programja

11.00–13.00 „Háromszor repül a korona az égre…”

A múzeum reneszánsz műtárgyai között, - s azokat megismerve – a gyerekek közreműködésével eljátszanak egy Mátyás királyról szóló történetet, amelyet tárgykészítés, lakoma és tánc követ. A gyermeklátogatók kiválaszthatják, hogy a felsorolt tárgyak közül melyiknek az elkészítéséhez van kedvük: festhetnek fajansztányért, hímezhetnek keszkenőt, készíthetnek kőfaragványt, gyöngyös fejdíszt, rézdomborítást, vár-makettet, díszes kódexlapokat, melyet természetesen a közös játék végeztével hazavihetnek.Eközben a szülők tárlatvezetéssel megtekinthetik a Mátyás király öröksége - Késő reneszánsz művészet Magyarországon című időszaki kiállítást. Két tárlatvezetés indul a nap során, 11.30-kor és 14.00-kor, a kiállításra váltott belépőjeggyel a részvétel ingyenes. 

16.00–17.00 Balassi-dalok  

Kátai Zoltán és Róka Szabolcs, a magyar énekmondás legendás alakjai lanton, kobozon és fidulán mesterfokon játszanak, zenéjük a reneszánsz korszakot eleveníti fel.

MNG Szabadegyetem előadása

2008. április 22-én a Magyar Nemzeti Galéria hagyományaihoz híven olyan előadást ajánl a látogatóknak, amely segít elmélyíteni a kiállítás nyújtotta élményeket, s bővíteni a kiállítás kapcsán szerzett ismereteket. Reneszánsz és barokk között: manierizmus az irodalomban  címmel dr. Ács Pál irodalomtörténész, az MTA Irodalomtudományi Intézetének főmunkatársa tart előadást az érdeklődőknek.

Az előadás délután 4 órakor kezdődik a Magyar Nemzeti Galéria "B" épületének előadótermében, a részvétel ingyenes.

(További információ: www.mng.hu)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.