Globális tehetetlenség

Minden másodpercben hat férfi kap be egy-egy kék tablettát. Vízzel vagy anélkül. És immár tíz éve. Azóta harmincötmillióan próbálták ki, alkalmilag vagy szenvedélyszerűen.

A szert nevezik kék gyémántnak is. A Pfizer részvényesei és vezetői számára bizonyosan értékesebb minden ékkőnél. Tíz éve hozza a pénzt - s változtatta meg a világot valamennyire. Talán túlzás, de sokan e szer hatását és jelentőségét a kor más emblematikus találmányaival, a mobiltelefonnal és az internettel vetik össze. Az olvasó már rájött, a Viagráról van szó, amelyet 1998. március 28-án engedélyezett az amerikai gyógyszerhatóság, az FDA. Az újságolvasó tudja, miről van szó. Sajnálnám, ha kuncogni kezdenének. Nálunk a szex vicces dolognak számít. A férfiak tehetetlensége az ágyban pedig egyenesen fergeteges jókedvet vált ki. Persze a leghangosabban azok röhögnek, akik a maguk szorongásait lepleznék vagy enyhítenék így.

Hogy mennyire nem vicces dologról van szó, azt épp az amerikai gyógyszergyár grandiózus bevételei, s a Viagra nyomában megjelent hasonló célú gyógyszerek és gyógyszerutánzatok tömege is jelzi. Az évforduló ürügyén megjelent tanulmányok szerint a szert az ezredvég civilizációja követelte ki. A férfiak tovább élnek, többen szenvednek civilizációs betegségektől (magas vérnyomás, cukorbaj), s ez önmagában is ok arra, hogy problémáik legyenek. A világ ritmusa is változott, átalakultak a férfi-nő kapcsolatok, ami szintén negatívan hat a testi harmóniára. Mindeközben a szexuális kínálat és kihívás is hervasztóan árasztotta el a nyilvánosságot. A globális tehetetlenség és a globális kihívás találkozott szinte egy időben. A szert azért is köszöntik szülinapján, mivel sokak súlyos lelki és családi gondjait oldotta meg. Elég benézni az internetes hozzászólások tömegébe, s az ember csak hálás köszöneteket talál: a tabletta visszaadta a családi harmóniát, újra van önbecsülésem, azóta szebben süt a nap és hasonlók. És, ha meggondoljuk, a borsos árú tablettácska bizonnyal megmentett sok-sok orrszarvút, tigrist és más állatot, amelyeket eddig azért vadásztak le, hogy belőlük a potencianövelő csodaszerekkel lássák el a feltörekvő Ázsia megfáradt férfijait. Ez is nagyszerű!

A gyár beszámolójában szerepelt, hogy nők is kipróbálták, de náluk nem járt eredménnyel. A "rózsaszín tabletta" tehát még várat magára. Lesz ilyen is, ha egyszer van rá igény.

Fanyalogjon, aki akar, azt hiszem, hogy a szer sikerének oka, hogy jó időben adott feltehetően jó megoldást nagyon sok millió embernek. Abban a világban, amelyben - egyre tovább - élünk, ezek a szerek olyan részei a civilizációnak, mint a napi mosdás, a tömegközlekedés, az angolvécé és a dezodor. Mellesleg a hatalom és a szex is elválaszthatatlanok egymástól. A világ erről is szól kezdetektől fogva. Várom a kutatásokat, amelyek bizonyítják majd, hogy a boldog és kiegyensúlyozott privátszféra végül boldog politikusokat és sikeres nemzeteket eredményez.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.